Poznati parovi za Triglav osiguranje Kup Radivoja Koraća 2018

Triglav osiguranje Kup Radivoja Koraća 2018

KUP RADIVOJA KORACA 2018

U sredu 31. januara 2018, u svečanoj sali beogradskog „Hotela M“ obavljen je žreb za Triglav osiguranje Kup Radivoja Koraća 2018, koji će se održati od 15. do 18. februara 2018. u Nišu.

Parove su izvlačili kapiteni ABA ligaša učesnika završnog turnira Kupa Branko Lazić (Crvena zvezda mts), Novica Veličković (Partizan NIS), Nikola Rebić (Mega Bemaks) i Filip Čović (FMP).

U četvrtfinalu će se sastati Crvena zvezda mts – Borac, FMP – Metalac, Mega Bemaks – Dinamik, odnosno Partizan NIS – Zlatibor. Sve utakmice prenosiće televizija „Arena Sport“.

Pobednik duela Crvena zvezda mts – Borac će u polufinalu ići na pobednika meča FMP – Metalac, dok će bolji iz meča Mega Bemaks – Dinamik ukrstiti koplja sa boljim iz okršaja Partizan NIS – Zlatibor.

Naslovni sponzor Kup takmičenja je „Triglav osiguranje“, a kao i prošle godine paralelno sa seniorskim biće održan pionirski Beobasket Mini kup Srbije za igrače rođene 2003. godine i mlađe, čiji će promoter biti Nikola Mišković, MVP letošnjeg juniorskog Evropskog prvenstva na kome je Srbija osvojila zlato.

Prisutne predstavnike klubova, trenere i košarkaše, kao i predstavnike medija i brojne goste, pozdravio je predsednik KSS Predrag Danilović.

– Svi znate koliko je Kup Radivoja Koraća značajno takmičenje za srpsku košarku, za klubove i Savez… Verujem da je pred nama još jedan sjajan finalni turnir u Nišu, na kome će svi oni koji vole košarku istinski da uživaju. Paralelno sa kup takmičenjem seniora, ponovo ćemo organizovati Mini kup za pionire, na kome ćete na delu moći da vidite budućnost srpske košarke. Posebno želim da se zahvalim organizatoru gradu Nišu i gradonačelniku Darku Bulatoviću na dugogodišnjoj podršci. I ove godine imamo naslovnog sponzora finalnog turnira Kupa, a to je „Triglav osiguranje“, naš dugogodišnji sponzor, partner i prijatelj. Pozivam ljubitelje košarke da napune „Čair“ i da fer i korektno navijaju, a ekipama želim da ostvare dobre rezultate – rekao je Danilović.

Niš je grad rekorder po broju domaćinstava finalnom turniru nacionalnog Kupa, a ispred organizatora finalnog turnira govorio je predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije Uroš Parlić.

– Zaista se radujemo što ćemo 14. put biti domaćini najlepšeg što naša košarka ima… Nadam se da će ove godine turnir biti bolji od prošlogodišnjeg kada je u pitanju fer i sportsko navijanje. Pozdravljam klubove učesnike, dobro došli u Niš! – rekao je Parlić.

Pošto je „Triglav osiguranje“ postao naslovni sponzor Kupa Radivoja Koraća, saradnja između ove kompanije i KSS u segmentu generalnog sponzorstva muške seniorske reprezentacije, naslovnih sponzorstava muške i ženske Kadedetske lige Srbije i podrške Prvenstvu Srbije u basketu 3h3 tako se nadogradila i upotpunila. Prisutnima se obratio i predsednik Izvršnog odbora „Triglav osiguranja Beograd“ Dragan Marković.

– Zadovoljstvo mi je što će kompanija „Triglav osiguranje“ od danas biti i naslovni sponzor nacionalnog košarkaškog kupa. Ovim praktično zatvaramo krug saradnje sa našim Košarkaškim savezom i upotpunjujemo dosadašnju saradnju. Iskreno, upravo smo u Nišu pre tri godine i otvorili poglavlje saradnje sa košarkaškim institucijama, kada smo prvi put osigurali ovaj događaj. Kao društveno odgovorna kompanija koja kroz sport želi da ukaže na ispravan, kvalitetan i zdrav način života, imamo veliku sreću što nam je partner upravo Košarkaški savez Srbije sa kojim delimo ove vrednosti. Nadamo se da se ove godine neće ponoviti nemio događaj kada je došlo do povrede zalutalom bakljom bačenom u publiku. Verujemo da će na Triglav osiguranje Kupu Radivoja Koraća pobediti košarka i najbolji tim – rekao je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora „Triglav osiguranja Beograd“.

RASPORED TRIGLAV OSIGURANjE KUPA RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

ČETVRTAK, 15. 02. 2018.

17.00: FMP – Metalac.

19.30: Crvena zvezda mts – Borac.

PETAK 16. 02. 2018.

17.00: Mega Bemaks – Dinamik.

19.30: Partizan NIS – Zlatibor.

Polufinalni mečevi igraće se u subotu 17. 02. 2018. od 17.00 i 21.00 čas.

Finale je na programu u nedelju 18. 02. 2018. od 21.00 sat.

 

Tekst i fotografije preuzezi sa sajta Košarkaškog Saveza Srbije

Pratite i ostale događaje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 12 =