Bogat program “Nišvila” i ove godine

Od 3. do 12. avgusta Niš će i ove godine postati prestonica džeza. Ovogodišnji Nišvil će otvoriti i zatvoriti Nišlije, a organizatori najavljuju  20 scena, 250 programa i 1.000 izvođača. Ono što će ovogodišnji Nišvil razlikovati od prethodnih  je džez muzej koji bi trebalo da bude otvoren početkom avgusta. 

Na glavnoj bini nastupiće 25 bendova, na “Midnight jazz dance” 12 izvođača, a na ostalim po 16.  “Air stage” će ove godine biti posvećen kantri muzici, pa će posetioci moći da čuju originalni američki sastav i nekoliko kompilacija evropskih i srpskih kantri muzičara.

Monsegur-Niš dabl big bend otvara ovogodišnji Nišvil, a Dejan Najdanović Najda sa bendom Najda Sound Side zatvoriće ovogodišnji festival.

Drugog dana, 10. avgusta nastupa Manhattan Transfer.Iste večeri  nastupa  i čuveni bubnjar Omar Hakim, sa Rejčel Zi suprugom pijanistkinjom. Lisa Simon nastupa 11. avgusta, kao  i  britanski bend Matt Bianco.

Poslednjeg dana hedlajneri su Black art jazz colective, šestorka fenomenalnih muzičara, kao i bend Gipsy kings koji publika jedva čeka da čuje u Nišu, koji će nastupiti sa Pakom Baliardom, koji će dobiti i nagradu za fuziju džeza sa drugim pravcima “Šaban Bajramović”.

U okviru Nišvila održaće se “Striporama”,  kojoj će prvi put u Srbiji,  prisustvovati crtač Supermena Viktor Bogdanovič. Tu je i likovna kolonija “Art to go jazzy”, 3. avgusta počinje pozorišni festival, 5. avgusta filmski program, a 7. i 8. avgusta koncert “Prijatelji Šabanu”.

Komplet ulaznica košta 3.500 dinara, Pojedinačna ulaznica 1.500 dinara, VIP Komplet 4.500 dinara, a VIP Pojedinačna ulaznica koštaće 2.000 dinara. U prodaji su i Polukompleti – ulaznice za dva dana (Polukomplet 1 za četvrtak i petak, 9. i 10.avgust i Polukomplet 2 za subotu i nedelju, 11. i 12.avgust) za tribine i parter po ceni od 2.000 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim, kao i na sledećim lokacijama u Nišu: knjižara Indigo – Obrenovićeva 39, Energy music shop – TPC Kalča – prizemlje, Vintage shop – Davidova 9.

Treba napomenuti da će ulaznice za glavni festivalski program (Earth & Sky stage) važiti i za Midnight Jazzdance stage, kao i za deo programa na Nišville jazz teatarskom festivalu i filmskom festivalu Nišville Movie Summit.

 

Foto: Nisville Jazz Festival

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =